in

Új böngésző a Windows 10-ben

Elkészült a Chromium alapú új Edge böngésző, amely manuálisan is telepíthető, ha nem győzzük kivárni a Windows Update-en keresztüli automatikus terjesztést.

Letölthető a Chromium alapú Edge böngésző közel egyéves fejlesztői munka és tesztelés után. Ugyanazt a feldolgozó és megjelenítési motort használja, mint a piacvezető Google Chrome, s mostantól – illetve egészen pontosan akkortól, amikor eljut a Windows Update-en keresztül vagy más módszerrel a felhasználók számítógépére – a Windows 10 operációs rendszer “beépített” böngészője lesz, felváltva a korábbi Edge-verziót.

A Windows 10 Home és Pro változatát használók a Windows Update-en keresztül kapják meg automatikusan a programot, aki pedig valamilyen oknál fogva ragaszkodnak a régi Edge-hez (ezt nem sokan használták), a Blocker Toolkit szoftrerrel blokkolhatják az új böngésző telepítését, de csak a Windows Update-en keresztüli próbálkozást.

Az új Edge fontos szolgáltatása a Google Chrome kiterjesztések támogatása, de vannak hozzá saját bedolgozók is, amelyek a saját kiterjesztés áruházból tölthetők le. A program fejlesztése sem áll le: a Canary build naponta, a Dev változat hetente, a béta verzió pedig hathetente frissül.

Forrás: computerworld.hu

What do you think?

Written by Roli

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Hozzászólások

0 Hozzászólások

Újdonság a Windows 10 Számológépben

EMUI 10 felhasználói felület Huawei telefonokra